L'Alguer, que és, i on està l'Alguer

Al nord-oest de l'illa de Sardenya, mirant cap a nosaltres, sembla que, esperant per tal de poder continuar agermanats com sempre hem sigut, i cal que continuem sent, està la benvolguda i estimada ciutat de l'Alguer.


És l'única de tota la Sardenya que encara manté viva la flama i els vincles lingüístics i culturals amb nosaltres.


Avui en dia compta, aproximadament, amb uns 45.000 habitants, i a més a més  de l'encisador port, compta amb un aeroport de grau internacional, i un centre històric, que moltes de les nostres ciutats amb saó, voldrien no haver perdut mai.


Amb uns carrers, i uns noms que ens fan retrobar alguna cosa perduda dins l'ànima.
Això, és clar, sense parlar-ne del caràcter obert, acollidor, encisador i mediterrani dels seus habitants.


Jaume II (el Just), nascut a Alzira (València) el 1267 (fill de Pere II El Gran, i també el Cerimoniós), del que, sota el seu regnat, va establir definitivament els llaços d'unió entre l'illa de Sardenya i la resta de territoris que ja hi eren, i la va repoblar majoritàriament de valencians i de catalans de parla occidental (majoritàriament !).

La intenció de la nostra Associació d'Amics de l'Alguer és:  Promoure i afermar, (tot el que puguem i un poc més) els lligams culturals i afectius entre algueresos i valencians, per tal de fer més forta la branca comuna que ens uneix, per això, i entre altres accions,  cal que organitzem viatges de germanor i d'intercanvis culturals, any rere any i sempre que tinguem ocasió.

MÉS ENS CONEIXEREM, MÉS ENS ESTIMAREM.

 

A mos veure